Αθήνα, 4 Οκτωβρίου 2021. Μεγάλη κίνηση εξωστρέφειας αποτελεί η διασύνδεση της modulus με δύο νέα Internet Exchanges, το DE-CIX στη Φρανκφούρτη, το κεντρικότερο internet exchange παγκοσμίως, και το SEECIX στην Αθήνα, ένα νέο ψηφιακό κόμβο powered by DE-CIX, για την περιοχή ΝΑ Ευρώπης & Βαλκανίων.

Μέσω αυτής της διασύνδεσης με αυτά τα δίκτυα δεδομένων η εταιρία θα μπορεί να συνδέεται απευθείας με παρόχους υπηρεσιών παγκόσμιου βεληνεκούς και να προσφέρει βελτιωμένες και πιο αξιόπιστες υπηρεσίες στους συνδρομητές της.

To DE-CIX είναι το κεντρικότερο σημείο διασύνδεσης στον κόσμο με περισσότερα από 1000 δίκτυα της παγκόσμιας τηλεπικοινωνιακής αγοράς και παρέχει υπηρεσίες Internet Exchange στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αμερική και την Ασία. Οι πλατφόρμες του DE-CIX στη Φρανκφούρτη, το Αμβούργο, το Μόναχο, το Ντίσελντορφ, τη Μασσαλία, την Κωνσταντινούπολη, τη Μαδρίτη, τη Λισαβόνα, το Παλέρμο, τη Νέα Υόρκη, το Ντάλας και το Σικάγο είναι διασυνδεδεμένες μεταξύ τους δίνοντας τη δυνατότητα απευθείας διασύνδεσης της modulus με όλες τις εταιρίες που βρίσκονται σε όλα τα παραπάνω σημεία.

Η Φρανκφούρτη, το σημείο που αρχικά θα διασυνδεθεί η modulus, είναι το κεντρικότερο σημείο διασύνδεσης στον κόσμο. Στο DE-CIX έχουν παρουσία περισσότερα από 1000 δίκτυα της παγκόσμιας τηλεπικοινωνιακής αγοράς, εξυπηρετώντας ταχύτητες που ξεπερνούν τα 10Tbps. Βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης, δίνοντας μας τη δυνατότητα να βρεθούμε πιο κοντά σε ανθρώπους και επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες μας.

To SEECIX (South East Europe Cloud & Interconnection Exchange) είναι ο νέος ψηφιακός κόμβος που εξυπηρετεί την περιοχή της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων επεκτείνοντας το υπάρχον δίκτυο του DE-CIX στη Μεσόγειο και συγκεκριμένα, στη Λισαβόνα, Μαδρίτη, Μασσαλία, το Παλέρμο και την Κωνσταντινούπολη, λειτουργώντας ως πύλη διασύνδεσης μεταξύ της ΝΑ Ευρώπης, Αφρικής, Μέσης Ανατολής και Ασίας.

H διασύνδεση με τα παραπάνω δίκτυα θα προσφέρει στην εταιρία μια αποδοτικότερη, ταχύτερη, ανθεκτικότερη και σταθερότερη δρομολόγηση των κλήσεων της μέσω μείωσης του latency στη μικρότερη δυνατή τιμή (<50ms), επίτευξη μηδενικού packet loss με τα διασυνδεδεμένα δίκτυα και σημαντική μείωση του jitter. Ακόμη, η διασύνδεση αυτή θα βοηθήσει στη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών χονδρικής που παρέχει η modulus τα τελευταία χρόνια σε παρόχους υπηρεσιών φωνής σε Ευρώπη και Αμερική.

Σχετικά με τη modulus

Η modulus ΑΕ είναι μια εταιρεία τηλεπικοινωνιών νέας γενιάς που ιδρύθηκε το 2007, εδρεύει στην Ελλάδα και από το 2012 προσφέρει υπηρεσίες VoIP τηλεφωνίας σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Αυστραλία, Ασία, Αφρική, Μέση Ανατολή και Νότια Αμερική. Η εταιρία είναι προσανατολισμένη κυρίως σε επιχειρήσεις και διαθέτει υπηρεσίες τηλεφωνίας σε εταιρίες διαφόρων κλάδων όπως τη ναυτιλία, τον τουρισμό, τα e-shops, τα δικηγορικά γραφεία και τα ραδιοταξί προσαρμοσμένες πλήρως στις ειδικές απαιτήσεις του κάθε πελάτη.