Όροι & Προϋποθέσεις

Εισαγωγικά

Η modulus Α.Ε. αναγνωρίζει τη σημασία της εχεμύθειας και της εμπιστοσύνης των πληροφοριών που της παρέχονται και συμμορφώνεται με την ισχύουσα νομοθεσία για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

 

Παρακαλούμε να μελετήσετε την Πολιτική Απορρήτου, την Πολιτική Χρήσης των Cookies και την Πολιτική Ποιότητας της modulus Α.Ε. προκειμένου να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τύπο των πληροφοριών που συλλέγουμε μέσω της παρούσας ιστοσελίδας αλλά και για να ενημερωθείτε για του Γενικούς Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας modulus.gr.Effective Date: 1st of September 2023

Πολιτική απορρήτου

Διαβάστε προσεκτικά την πολιτική απορρήτου μας για να κατανοήσετε με σαφήνεια τον τρόπο με τον οποίο συλλέγουμε δεδομένα.

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή μαζί μας

 

Στη modulus ΑΕ (“Μodulus”) εκτιμούμε το απόρρητο των επικοινωνιών και των προσωπικών δεδομένων σας. Η προστασία τους μας είναι πολύ σημαντική, καθώς θέλουμε να αισθάνεστε ασφαλείς όταν μοιράζεστε πληροφορίες χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες της Εταιρείας μας.

 

Για τον λόγο αυτό, παρακαλούμε διαθέστε λίγο από τον χρόνο σας για να διαβάσετε προσεκτικά αυτήν την Πολιτική Απορρήτου, προκειμένου να κατανοήσετε με σαφήνεια τι πληροφορίες συλλέγουμε για εσάς, με ποιον τις μοιραζόμαστε, τι είδους επεξεργασίες διενεργούμε σε αυτές, και τι δικαιώματα έχετε σχετικά.

 

1. Τι είναι τα προσωπικά δεδομένα;

 

Ο όρος Προσωπικά Δεδομένα αναφέρεται σε οποιοδήποτε στοιχείο ή πληροφορία που μπορεί να προσδιορίσει την ταυτότητα ή τα στοιχεία επικοινωνίας ενός ατόμου. Αυτό περιλαμβάνει επίσης περιπτώσεις όπου η ταυτότητα κάποιου μπορεί να εξακριβωθεί έστω και έμμεσα με αναφορά σε έναν παράγοντα που είναι μοναδικός στη φυσική, φυσιολογική, γενετική, ψυχολογική, οικονομική, πολιτιστική ή κοινωνική ταυτότητα αυτού του ατόμου.

 

Σκοπός αυτής της Πολιτικής Απορρήτου είναι να σας ενημερώσει λεπτομερώς για οτιδήποτε αφορά τα προσωπικά σας δεδομένα και την εταιρεία modulus. Εάν έχετε οποιεσδήποτε περαιτέρω ερωτήσεις, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

 

2. Υπεύθυνος επεξεργασίας και Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων

 

Υπεύθυνος επεξεργασίας δεδομένων:

 

H εταιρεία MODULUS ανώνυμη εταιρεία τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής (στο εξής «Modulus» ή απλώς «Εταιρεία»), Λ. Μεσογείων αρ. 311, Χαλάνδρι Αττικής, ΤΚ 15231, Τηλ. 2152151500 Email info@modulus.gr είναι υπεύθυνη για την επεξεργασία των δεδομένων σας.

 

Υπεύθυνος Προστασίας δεδομένων:

 

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο προστασίας των δεδομένων σας στην Εταιρεία μας ως εξής:

Διεύθυνση: Λ. Μεσογείων αρ. 311, Χαλάνδρι Αττικής, ΤΚ 15231,

Τηλέφωνο: 2152151500

Email: gdiamantopoulos@modulus.gr

 

3. Για ποια πρόσωπα συλλέγουμε προσωπικά δεδομένα;

 

Επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα που αφορούν τους πελάτες και υποψήφιους πελάτες των υπηρεσιών μας. Επίσης μέσω της ιστοσελίδας μας www.www.modulus.gr επεξεργαζόμαστε δεδομένα των επισκεπτών της ιστοσελίδας μας και των ατόμων που επικοινωνούν μαζί μας για οποιοδήποτε θέμα μέσα από τις φόρμες επικοινωνίας. Αν είστε χρήστης της σελίδας των συνδρομητών μας my.modulus.gr τότε επεξεργαζόμαστε πληροφορίες για εσάς και από αυτήν την ιστοσελίδα.

 

Σε περίπτωση που εκδηλώσετε ενδιαφέρον για να εργαστείτε στην Modulus ή επικοινωνήσετε για οποιοδήποτε θέμα μαζί μας, είναι πιθανόν να συλλέξουμε και να επεξεργαστούμε επιπλέον πληροφορίες για εσάς.

 

4. Για ποιους σκοπούς συλλέγουμε προσωπικά δεδομένα;

 

Επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας για συγκεκριμένο σκοπό κάθε φορά, ανάλογα με την υπηρεσία που χρησιμοποιείτε και τον σκοπό για τον οποίο μας χρειάζονται. Για παράδειγμα για να ανταποκριθούμε στο ενδιαφέρον σας για τις υπηρεσίες μας και στα αιτήματά σας, χρειαζόμαστε δεδομένα αναγνώρισης και επικοινωνίας μαζί σας.

 

Παρακάτω σας ενημερώνουμε αναλυτικά για τους σκοπούς συλλογής και επεξεργασίας των δεδομένων σας από την αλληλεπίδρασή σας μαζί μας μέσω των υπηρεσιών και των ιστοσελίδων μας. Σε περίπτωση περαιτέρω συνεργασίας ή αλληλεπίδρασης μαζί σας, είναι πιθανόν να σας ζητηθούν περισσότερες πληροφορίες που σας αφορούν. Σε αυτήν την περίπτωση θα ενημερωθείτε ειδικά για την επεξεργασία των δεδομένων σας για τον συγκεκριμένο σκοπό.

 

Θέλουμε να σας καταστήσουμε σαφές ότι δεν ακούμε τις κλήσεις σας και δεν αποθηκεύουμε τα μηνύματα που περνάνε από τα δίκτυά μας, μόλις αυτά έχουν παραδοθεί στον παραλήπτη τους.

 

4.1. Αναγνωριστικές πληροφορίες

 

Μπορεί να λαμβάνουμε αναγνωριστικές πληροφορίες για εσάς όταν ζητάτε να εγγραφείτε στις υπηρεσίες μας ή όταν ήδη λαμβάνετε υπηρεσίες, όπως όταν χρησιμοποιείτε την υπηρεσία συνδρομητών μας my.modulus.gr. Τέτοιες πληροφορίες μπορεί να είναι:

 

 • Πληροφορίες ταυτοποίησης (π.χ. το ονοματεπώνυμό σας, η ημερομηνία γέννησης, αντίγραφο της ταυτότητάς/διαβατηρίου σας κ.α.)
 • στοιχεία επικοινωνίας (π.χ. διεύθυνση, τηλέφωνο κινητό ή σταθερό, email κ.α.)
 • στοιχεία τοποθεσίας (geolocation data)
 • πληροφορίες για τα μηχανήματα/τερματικές συσκευές σας
 • πληροφορίες σχετικά με τις επικοινωνίες σας
 • στοιχεία σχετικά με τις συνδρομές σας στην modulus.

 

Ζητάμε μόνο τα προσωπικά δεδομένα που είναι απολύτως απαραίτητα. Χωρίς αυτά, δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε σωστά το αίτημά σας ή να σας προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Σκοπός της επεξεργασίας είναι η αναγνώρισή σας και η εξυπηρέτηση του αιτήματος σας να εγγραφείτε και να λαμβάνετε τις υπηρεσίες μας. Νομική βάση είναι η λήψη μέτρων κατ’ αίτησή σας πριν από την σύναψη της σύμβασης και η εκτέλεση της σύμβασης αυτής (α. 6 παρ. 1 β ΓΚΠΔ).

 

Αν ωστόσο δεν προχωρήσετε σε σύναψη σύμβασης μαζί μας, τα δεδομένα σας θα διαγραφούν μετά από εννέα μήνες (ή και νωρίτερα αν το ζητήσετε). Αυτά τα δεδομένα σας δεν κοινοποιούνται εκτός της εταιρείας για κανέναν λόγο. Αν συνάψετε σύμβαση με την Modulus, τα δεδομένα σας αυτά θα τα επεξεργαζόμαστε για όλο το χρονικό διάστημα που είστε πελάτης μας και για όσο χρόνο απαιτείται από τη νομοθεσία για το διάστημα μετά την λήξη της συνεργασίας μας.

 

4.2. Πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες που λαμβάνετε

 

Σε κάθε περίπτωση όταν χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες της Modulus, επεξεργαζόμαστε πληροφορίες σχετικά με αυτές τις υπηρεσίες όπως:

 

 • Το είδος της υπηρεσίας μας που λαμβάνετε, τον όγκο χρήσης της υπηρεσίας που κάνετε, την διάρκεια χρήσης και το σχετικό κόστος
 • Πληροφορίες πληρωμών, όπως τον τρόπο και το μέσο πληρωμής σας και λεπτομέρειες (π.χ. τελευταία ψηφία της πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας σας, την συνεργαζόμενη τράπεζα, κ.α.)
 • Τιμολογιακά στοιχεία (ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, ΔΟΥ κ.τ.λ.)
 • τα εξωτερικά στοιχεία των επικοινωνιών σας (ημεροχρονολογία και ώρα επικοινωνίας, ΙΡ διεύθυνση, καλούντες και καλούμενους αριθμούς κ.α.). Από τα στοιχεία αυτά πιθανόν να προκύπτουν και άλλες πληροφορίες όπως οι χώρες που καλείτε ή σας καλούν κ.α..
 • τις προτιμήσεις σας σχετικά με τις υπηρεσίες που λαμβάνετε όπως π.χ. αν επιθυμείτε φραγή κ.α.

 

Ο σκοπός συλλογής αυτών των δεδομένων είναι η εξυπηρέτηση της σύμβασης υπηρεσιών σας και των αιτημάτων σας σχετικά με την παροχή των υπηρεσιών αυτών. Η επεξεργασία των στοιχείων των επικοινωνιών σας είναι απολύτως απαραίτητη τεχνικά για την πραγματοποίησή τους.  Η νομική βάση της επεξεργασίας είναι η εκτέλεση της σύμβασης στην οποία συμβαλλόμενο μέρος είστε κι εσείς (α. 6 παρ. 1 β ΓΚΠΔ). Επίσης έχουμε νομική υποχρέωση να επεξεργαζόμαστε κάποιες πληροφορίες (α. 6 παρ. 1 γ ΓΚΠΔ) βάσει διατάξεων της τηλεπικοινωνιακής νομοθεσίας. Τέλος η εταιρεία μας έχει έννομο συμφέρον να προωθεί στους πελάτες της τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της (α. 6 παρ. 1 στ ΓΚΠΔ).

 

Αποδέκτες αυτών των πληροφοριών είναι η ίδια η Εταιρεία και στον βαθμό που είναι τεχνικά απαραίτητο, οι τρίτοι πάροχοι υπηρεσιών δικτύου με τους οποίους συνεργαζόμαστε προκειμένου να δρομολογήσουμε τις κλήσεις σας, όπου εσείς καλείτε. Όλοι οι προμηθευτές μας και οι τρίτοι πάροχοι υπηρεσιών δικτύου που συνεργαζόμαστε, δεσμεύονται από συμβάσεις εχεμύθειας και τήρησης απορρήτου σχετικά με τις πληροφορίες που περιέρχονται εις γνώση τους.

 

Σε περιπτώσεις που μας ζητηθεί αρμοδίως, αποδέκτες αυτών των πληροφοριών μπορεί να είναι δημόσιες δικαστικές και άλλες αρχές.

 

Τονίζουμε ότι δεν «ακούμε» ζωντανά το περιεχόμενο των κλήσεών σας. Για την ακρίβεια δεν επεμβαίνουμε με κανέναν τρόπο, δεν αποκτούμε πρόσβαση και προστατεύουμε από κάθε πρόσβαση το περιεχόμενο των επικοινωνίας σας με τα πιο σύγχρονα εργαλεία και μεθόδους. Παρακολούθηση των επικοινωνιών σας δεν γίνεται από τη modulus με κανέναν τρόπο και για κανέναν σκοπό. Τέτοιο δικαίωμα επιφυλάσσεται μόνο σε δημόσιες αρχές και υπό πολύ συγκεκριμένες νομικές προϋποθέσεις.

 

Η διάρκεια επεξεργασίας των δεδομένων σας για αυτούς τους σκοπούς είναι ίση με την διάρκεια της παροχής των υπηρεσιών μας σε εσάς. Ωστόσο τα δεδομένα πληρωμών σας και τα φορολογικά σας στοιχεία, θα παραμείνουν στην διάθεσή μας για όσο χρόνο απαιτείται από την φορολογική νομοθεσία. Τα εξωτερικά στοιχεία των επικοινωνιών σας παραμένουν στην εταιρεία για το διάστημα που ορίζει η ισχύουσα κάθε φορά νομοθεσία (σήμερα είναι δύο έτη μετά την επικοινωνία) και νομική βάση για την επεξεργασία τους είναι η νομική υποχρέωση που έχουμε για την τήρησή τους (α. 6 παρ. 1 γ ΓΚΠΔ). Τέλος τηρούμε κάποια από τα δεδομένα σας για διάστημα 18 μηνών προκειμένου να έχουμε την ευκαιρία να προωθήσουμε σε εσάς προσφορές και προϊόντα ή υπηρεσίες μας που μπορεί να σας ενδιαφέρουν (για τον σκοπό της προώθησης δείτε και κατωτέρω υπό 4.6)

 

4.3. Δεδομένα επικοινωνίας σας μαζί μας

 

Όταν επικοινωνείτε μαζί μας, συλλέγουμε δεδομένα προκειμένου να ανταποκριθούμε στο αίτημά σας. Αν επικοινωνήσετε τηλεφωνικά θα ενημερωθείτε για τυχόν ηχογράφηση της κλήσης σας. Αν επικοινωνήσετε μέσω της φόρμας επικοινωνίας που είναι στην σελίδα μας, θα επεξεργαστούμε τα δεδομένα που μας αποστέλλετε μέσω της φόρμας και τις πληροφορίες που μας κοινοποιείτε, ώστε να σας απαντήσουμε με τον καταλληλότερο τρόπο. Επιπλέον, επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα που μας κοινοποιείτε στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση telecoms@modulus.gr (ερωτήσεις, αιτήματα, βιογραφικά για εκδήλωση ενδιαφέροντος επαγγελματικής συνεργασίας κ.λπ.).

 

Σε κάθε περίπτωση επικοινωνίας μαζί σας, ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε για εσάς πληροφορίες όπως το ονοματεπώνυμο, τον αριθμό ταυτότητας ή διαβατηρίου, τον αριθμό τηλεφώνου, την ημερομηνία γέννησης, τη διεύθυνση email, τη διεύθυνση κατοικίας, τον αριθμό φορολογικού μητρώου, για σκοπούς αναγνώρισης και επικοινωνίας μαζί σας.

 

Η νομική βάση της επεξεργασίας αυτών των δεδομένων είναι η συναίνεσή σας. Αυτά τα δεδομένα δεν κοινοποιούνται εκτός εταιρείας και διατηρούνται για όσο χρόνο απαιτείται για την ικανοποίηση του αιτήματός σας και για διάστημα 9 μηνών μετά για λόγους προώθησης (δείτε παρακάτω υπό 3.6).

 

4.4. Οικονομικά στοιχεία

 

Ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε τα στοιχεία του τραπεζικού ιδρύματος ή τα στοιχεία της κάρτας σας, πληροφορίες χρέωσης και φορολογικά σας στοιχεία για να επεξεργαστούμε την πληρωμή σας, για παράδειγμα όταν αγοράζετε μια υπηρεσία από εμάς ή όταν εξοφλείτε έναν χρεωστικό λογαριασμό οφειλών ή όταν θέλουμε να πραγματοποιήσουμε μια πληρωμή για να σας αποζημιώσουμε. Η νομική βάση της επεξεργασίας είναι η εκτέλεση της σύμβασης (α. 6 παρ. 1 β ΓΚΠΔ) και η νομική υποχρέωση που έχουμε (α. 6 παρ. 1 γ ΓΚΠΔ). Η διάρκεια της αποθήκευσής τους είναι αυτή που απαιτείται από την ισχύουσα φορολογική ή άλλη νομοθεσία. Αποδέκτες αυτών των πληροφοριών εκτός από τα αρμόδια τμήματα της εταιρείας μας είναι μόνο οι προμηθευτές που απαιτείται να τα επεξεργαστούν π.χ. τα λογιστικά γραφεία που υποστηρίζουν την εταιρεία μας.

 

4.5. Δεδομένα περιήγησης

 

Από την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα μας συλλέγουμε κάποιες πληροφορίες με σκοπό να σας προσφέρουμε μια καλύτερη διαδικτυακή εμπειρία στον ιστότοπό μας και να επεξεργαστούμε στατιστικά στοιχεία επισκεψιμότητας. Για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιήσουμε τη διεύθυνση IP ή να τοποθετήσουμε cookies στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Νομική βάση αυτής της επεξεργασίας είναι τα έννομα συμφέροντα της εταιρείας μας (α. 6 παρ. 1 στ ΓΚΠΔ) να διαθέτει μια σύγχρονη και τεχνολογικά προηγμένη ιστοσελίδα στο κοινό, να συγκεντρώνει και να επεξεργάζεται στατιστικές πληροφορίες και να βελτιώνει την ανταπόκριση της ιστοσελίδας της στην επισκεψιμότητα του κοινού. Τα ανωτέρω ισχύουν και για την ιστοσελίδα των συνδρομητών μας my.modulus.gr.

 

Σε ό,τι αφορά την εγκατάσταση cookies ή παρόμοιων τεχνολογιών, η νομική βάση είναι η συναίνεσή σας, χωρίς την οποία, δεν προχωρούμε σε αυτήν την επεξεργασία.

 

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στην πολιτική μας για τα cookies.

 

4.6. Προώθηση

 

Η εταιρεία μας μπορεί να επεξεργάζεται προσωπικά σας δεδομένα για σκοπούς προώθησης των προϊόντων και υπηρεσιών της.

 

Εάν έχετε αγοράσει υπηρεσίες από εμάς, τα δεδομένα σας θα χρησιμοποιηθούν για σκοπούς remarketing για όσο διάστημα παραμένετε πελάτης μας, καθώς και για 18 μήνες μετά τη λήξη της σύμβασής σας. Εάν έχετε λάβει μια προσφορά από εμάς, τα δεδομένα σας θα χρησιμοποιηθούν για σκοπούς remarketing, για περίοδο 9 μηνών από την ημερομηνία που σας δώσαμε μια προσφορά.

 

Νομική βάση αυτής της επεξεργασίας είναι τα έννομα συμφέροντα της εταιρείας μας προωθεί με νόμιμο τρόπο τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της. (α. 6 παρ. 1 στ ΓΚΠΔ). Τα δεδομένα αυτά δεν κοινοποιούνται εκτός εταιρείας με την εξαίρεση τυχόν προμηθευτών μας που μπορεί να μας παρέχουν υπηρεσίες προώθησης. Σε κάθε τέτοια περίπτωση φροντίζουμε να δεσμεύουμε αυτούς τους προμηθευτές μας με συμβάσεις εμπιστευτικότητας σχετικά με τα δεδομένα που τους κοινοποιούμε.

 

Ενδέχεται ακόμη να συλλέξουμε τα προσωπικά σας δεδομένα από οποιεσδήποτε πλατφόρμες στις οποίες έχει πρόσβαση το κοινό με σκοπό την προώθηση των υπηρεσιών μας. Μπορεί να χρησιμοποιήσουμε ορισμένα από τα προσωπικά σας δεδομένα για σκοπούς remarketing, για παράδειγμα για να προβάλλουμε τις διαφημίσεις μας που σχετίζονται με τα ενδιαφέροντά σας, μέσω των έμπιστων συνεργατών μας. Με αυτόν τον τρόπο ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα σας για να σας παρέχουμε στοχευμένες και εξατομικευμένες διαφημίσεις.

 

Νομική βάση αυτής της επεξεργασίας είναι η συγκατάθεσή σας που δίνεται στους δικτυακούς τόπους που επισκέπτεστε (α. 6 παρ. 1 α ΓΚΠΔ). Τα δεδομένα αυτά δεν κοινοποιούνται εκτός εταιρείας με την εξαίρεση τυχόν προμηθευτών μας που μπορεί να μας παρέχουν υπηρεσίες προώθησης. Σε κάθε τέτοια περίπτωση φροντίζουμε να δεσμεύουμε αυτούς τους προμηθευτές μας με συμβάσεις εμπιστευτικότητας σχετικά με τα δεδομένα που τους κοινοποιούμε.

 

Σε κάθε περίπτωση που λαμβάνετε κάποια προωθητική επικοινωνία από εμάς, έχετε το δικαίωμα να επιλέξετε να μην λαμβάνετε πλέον προωθητικές επικοινωνίες από την εταιρεία μας. Απλώς ενημερώστε μας στέλνοντάς μας email στο telecoms@modulus.gr ή απλά «απεγγραφείτε» από το επόμενο email που θα λάβετε. Θα σταματήσουμε αμέσως την επεξεργασία των δεδομένων σας για εμπορικούς και προωθητικούς σκοπούς, χωρίς να επηρεαστεί η υπόλοιπη συνεργασία μας.

 

4.7. Δεδομένα για την αντιμετώπιση αξιώσεων

 

Αν χρειαστεί να διαχειριστούμε νομικά μια αξίωση δική μας ή δική σας, ενδέχεται να υποβληθούν σε επεξεργασία προσωπικά σας δεδομένα που σχετίζονται με την αξίωση, για παράδειγμα, στοιχεία πληρωμών σας. Σε αυτήν την περίπτωση τα δεδομένα θα διατηρηθούν μέχρι την τελική διευθέτηση της αξίωσης και θα κοινοποιηθούν σε τρίτους συμβούλους μας (π.χ. νομικούς ή οικονομικούς) και υπηρεσίες ή αρχές όπως είναι απαραίτητο.

 

4.8. Άλλες περιπτώσεις στις οποίες επεξεργαζόμαστε τα στοιχεία σας

 

Όταν αγοράζετε υπηρεσίες από εμάς μέσω του δικτύου μεταπωλητών μας κάποιες πληροφορίες σας θα κοινοποιηθούν σε εμάς με σκοπό την αποτελεσματική παροχή των υπηρεσιών μας σε εσάς. Ο σκοπός συλλογής αυτών των δεδομένων είναι η εξυπηρέτηση της σύμβασης υπηρεσιών σας. Η νομική βάση της επεξεργασίας είναι η εκτέλεση της σύμβασης (α. 6 παρ. 1 β ΓΚΠΔ).

 

Αποδέκτες αυτών των δεδομένων εκτός από την εταιρεία μας είναι οι προμηθευτές μας στον βαθμό που αυτό είναι απαραίτητο για να σας παρασχεθούν οι υπηρεσίες που ζητήσατε. Όλοι οι προμηθευτές μας δεσμεύονται από συμβάσεις εχεμύθειας και τήρησης απορρήτου σχετικά με τις πληροφορίες που περιέρχονται εις γνώση τους.

 

Η διάρκεια επεξεργασίας των δεδομένων σας είναι ίση με την διάρκεια της παροχής των υπηρεσιών μας σε εσάς. Ωστόσο κάποια δεδομένα ενδέχεται να παραμείνουν στην διάθεσή μας για όσο χρόνο απαιτείται από την σχετική νομοθεσία (ενδεχομένως στοιχεία πληρωμών ή φορολογικά). Τα εξωτερικά στοιχεία των επικοινωνιών σας παραμένουν στην εταιρεία για το διάστημα που ορίζει η ισχύουσα κάθε φορά νομοθεσία (σήμερα είναι δύο έτη μετά την επικοινωνία). Σε αυτές τις περιπτώσεις έχουμε νομική υποχρέωση να τηρούμε αυτά τα δεδομένα (α. 6 παρ. 1 γ ΓΚΠΔ).

 

5. Προσωπικά δεδομένα ανηλίκων

 

Δεν θα ζητήσουμε ούτε θα επεξεργαστούμε δεδομένα ανηλίκων για κανέναν λόγο. Η ιστοσελίδα μας δεν απευθύνεται σε ανηλίκους και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από ανηλίκους.

 

6. Τι θα κάνουμε αν μας δώσετε ψευδείς πληροφορίες;

 

Εάν μας δώσετε ανακριβείς, ελλιπείς ή ψευδείς πληροφορίες, ενδέχεται να ακυρώσουμε ή να τερματίσουμε τη σύμβασή σας ή να αρνηθούμε να την ανανεώσουμε ή αν οι ανακριβείς, ελλιπείς ή ψευδείς αυτές πληροφορίες αφορούν αποκλειστικά επιμέρους υπηρεσίες μας, να σας αποκλείσουμε από την πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές.

 

7. Πώς γίνεται η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων;

 

Χρησιμοποιούμε αυτοματοποιημένα συστήματα για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε συστήματα που συλλέγουν, οργανώνουν και αξιολογούν αυτόματα τα δεδομένα που μας δίνετε.

 

Οι αυτοματοποιημένες διαδικασίες ελέγχονται από το τμήμα αναλύσεων μας. Αυτό σημαίνει ότι το τμήμα μπορεί να πραγματοποιεί τακτικούς ελέγχους για να διασφαλίσει ότι όλα λειτουργούν σωστά.

Εξάλλου και εσείς έχετε την δυνατότητα να επεξεργάζεστε αρκετές από τις πληροφορίες που σας αφορούν μέσα από την σελίδα my.modulus.gr.

 

8. Εκτός από τη modulus, ποιος άλλος έχει πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα;

 

Αποδέκτες των δεδομένων σας είναι η Εταιρεία και το προσωπικό της καθώς και κάθε νομικό ή φυσικό πρόσωπο, στο οποίο η Εταιρεία υποχρεούται ή δικαιούται να ανακοινώνει τα στοιχεία, βάσει της συγκατάθεσης σας, νόμου, δικαστικών ή εισαγγελικών αποφάσεων ή διατάξεων ή εν γένει παραγγελιών ή εντολών.

 

Αποδέκτες των εξωτερικών στοιχείων των επικοινωνιών σας μπορεί να είναι τρίτοι πάροχοι υπηρεσιών δικτύου όπως σας αναφέραμε ανωτέρω υπό 4.2.

 

Τα οικονομικά σας δεδομένα μπορεί να ανακοινώνονται σε τρίτους οικονομικούς μας συμβούλους.

 

Στοιχεία και πληροφορίες επισκεψιμότητας, όπως και τα δεδομένα επικοινωνίας σας μπορεί να κοινοποιούνται σε προμηθευτές μας που μας παρέχουν υπηρεσίες διαφήμισης, προώθησης, τεχνικές υπηρεσίες για τις ιστοσελίδες μας και άλλους συνεργάτες που μας βοηθούν στην παροχή των υπηρεσιών που αγοράσατε, όπως εξωτερικά τηλεφωνικά κέντρα, host providers, τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα κ.α.. Όλοι οι προμηθευτές μας έχουν υπογράψει μαζί μας συμβάσεις με τις οποίες δεσμεύονται για την τήρηση του απορρήτου των πληροφοριών που έρχονται εις γνώση τους ή έχουν δικές τους πολιτικές με τις οποίες αναλαμβάνουν αυτές τις υποχρεώσεις.

 

Όλα σας τα δεδομένα μπορεί να ανακοινώνονται στους νομικούς μας συμβούλους, οι οποίοι δεσμεύονται εκ του νόμου με υποχρέωση τήρησης απορρήτου.

 

Επιπλέον, η Εταιρεία σας δηλώνει ότι στα πλαίσια διασύνδεσης του δικτύου της με τηλεπικοινωνιακά δίκτυα άλλων φορέων για την παροχή υπηρεσιών διασύνδεσης, απαιτείται η διαβίβαση αυτών των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ακόμη και αν έχει ζητηθεί η απόκρυψή τους. Τα δεδομένα αυτά διαβιβάζονται στους τηλεπικοινωνιακούς φορείς αποκλειστικά και μόνο για την κοστολόγηση των παρεχόμενων υπηρεσιών και για τη συμμόρφωση με διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας και των ρυθμιστικών αποφάσεων σε ισχύ.

 

Επίσης ενδέχεται η Εταιρεία να κοινοποιήσει πληροφορίες σχετικά με οφειλές προς αυτήν σε εισπρακτικούς οργανισμούς αποκλειστικά και μόνο για την είσπραξη των οφειλόμενων ποσών του λογαριασμού σας.

 

Τα στοιχεία σας μπορούν να κοινοποιηθούν ακόμη σε:

 

 • Δημόσιοι ή κυβερνητικοί φορείς (όπως για παράδειγμα, δικαστήρια, ρυθμιστικοί φορείς, υπηρεσίες επιβολής του νόμου, φορολογικές αρχές και η διεύθυνση δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος) και τρίτα δικαστήρια και οι λογιστές τους, ελεγκτές, δικηγόροι και άλλοι σύμβουλοι και οι εκπρόσωποί τους, όπως πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο ή κατάλληλο.

 

 • Τυχόν άρση του απορρήτου των επικοινωνιών των Συνδρομητών επιτρέπεται μόνον εφόσον και στο μέτρο που καλούμαστε να εκπληρώσουμε υποχρέωσή μας σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία. Συγκεκριμένα, η Εταιρεία συμμορφώνεται, όπως ο νόμος εκάστοτε ορίζει, στο περιεχόμενο Εισαγγελικής Παραγγελίας, δικαστικής ή διοικητικής απόφασης χωρίς προηγούμενη ανακοίνωση σε εσάς.

 

Επίσης αποδέκτης των πληροφοριών σας είστε και εσείς μέσω του διαχειριστικού συστήματος της σελίδας my.modulus.gr που παρέχουμε στους συνδρομητές μας για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους.

 

9. Είναι ασφαλή τα προσωπικά σας δεδομένα;

 

Στη modulus ΑΕ (“modulus”) (υπεύθυνος επεξεργασίας δεδομένων) εκτιμούμε το απόρρητο και την προστασία δεδομένων. Συμμορφωνόμαστε με όλες τις σχετικές νομοθεσίες, συμπεριλαμβανομένου του κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2016/679 του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων («GDPR»), ο οποίος τέθηκε σε ισχύ στις 25 Μαΐου 2018 και επηρεάζει την προστασία όλων των προσωπικών δεδομένων που έχουμε στην κατοχή μας. Η Εταιρεία λαμβάνει όλα τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την ασφάλεια του απορρήτου των επικοινωνιών των συνδρομητών της και των μεταδιδόμενων πληροφοριών και δεδομένων. Επιλέξαμε να διατηρούμε μόνο τα δεδομένα που είναι απολύτως απαραίτητα, όλα κρυπτογραφημένα ή/και ανώνυμα, είτε εν μέρει είτε συνολικά.

 

Εντούτοις, η Εταιρεία δεν εγγυάται την ασφάλεια δεδομένων που μεταδίδονται μέσω τρίτων δικτύων.

 

10. Ποια είναι τα δικαιώματά σας σε σχέση με τα προσωπικά σας δεδομένα;

 

Έχετε το δικαίωμα να γνωρίζετε ποια δεδομένα επεξεργαζόμαστε, γιατί και από ποιον επεξεργάζονται. Έχετε επίσης:

 

 • δικαίωμα διόρθωσης, εάν για κάποιο λόγο τα δεδομένα σας δεν είναι έγκυρα ή είναι λανθασμένα
 • δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας, ανάλογα με την περίπτωση, να προσδιορίσετε ποια δεδομένα θέλετε να υποβληθούν σε επεξεργασία και ποια θέλετε να περιορίσετε
 • δικαίωμα διαγραφής από τη βάση δεδομένων μας σε ορισμένες περιπτώσεις, ειδικά εάν δεν χρειάζεται να έχουμε τα δεδομένα σας
 • δικαίωμα φορητότητας, να σας δώσουμε τα δεδομένα που έχουμε επεξεργαστεί ώστε να τα μεταφέρετε σε άλλο συνεργάτη ή άλλη εταιρεία
 • δικαίωμα αντίρρησης. Εάν ισχύει, έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε στην επεξεργασία των δεδομένων σας. Ωστόσο, δεδομένου ότι ορισμένα από αυτά τα δεδομένα είναι απαραίτητα για να σας παρέχουμε υπηρεσίες, η αντίρρηση μπορεί να οδηγήσει σε καταγγελία της σύμβασης παροχής υπηρεσιών σας
 • δικαίωμα στη μη αυτοματοποιημένη ατομική λήψη αποφάσεων, αφού έχετε το δικαίωμα να μην υπόκεισθε σε αποφάσεις που λαμβάνονται αποκλειστικά βάσει αυτοματοποιημένης επεξεργασίας, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας προφίλ
 • δικαίωμα να αποσύρετε τη συγκατάθεση που μας έχετε δώσει για τη χρήση των δεδομένων σας για εμπορικούς σκοπούς.

 

Για να ασκήσετε οποιοδήποτε από τα προαναφερθέντα δικαιώματά σας, θα πρέπει να μας στείλετε το αίτημά σας μέσω email στο dpa@modulus.gr ή καλώντας μας στο +30 215 215 1500. Θα αξιολογήσουμε το αίτημά σας εντός τριάντα (30) ημερών. Εάν υπάρχουν αντικειμενικοί λόγοι που δεν μας επιτρέπουν να ικανοποιήσουμε το αίτημά σας, θα σας ενημερώσουμε. Μπορείτε να ασκήσετε αυτά τα δικαιώματα χωρίς κόστος. Εάν επαναλαμβάνονται συχνά, έχουμε το δικαίωμα να σας ζητήσουμε να πληρώσετε μια προμήθεια διαχείρισης έως και 25 €.

 

11. Πώς μπορείτε να παραπονεθείτε για τον τρόπο επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων;

 

Για κάθε πληροφορία σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, μπορείτε να στείλετε email στον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων στο dpa@modulus.gr. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο +30 215 215 1500.

 

Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η οποία είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση www.dpa.gr.

 

12. Τι είδους αλλαγές κάνουμε;

 

Κατά καιρούς, ενδέχεται να κάνουμε αλλαγές στην Πολιτική Απορρήτου μας με σκοπό τη βελτίωση της εξυπηρέτησης πελατών και τη συμμόρφωση με τη σχετική νομοθεσία. Σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε ανά διαστήματα τον ιστότοπό μας για να ενημερώνεστε για τυχόν αλλαγές. Ωστόσο, εάν κάνουμε ουσιαστικές αλλαγές σε αυτήν την Πολιτική, θα σας ειδοποιήσουμε μέσω email για να σας δώσουμε την ευκαιρία να ελέγξετε τους νέους όρους και προϋποθέσεις προκειμένου να αποφασίσετε εάν συμφωνείτε ή όχι με αυτούς.

 

Effective Date: 1st of January 2023

Πολιτική Χρήσης Cookies

Ο δικτυακός τόπος https://www.modulus.gr/ (στο εξής ο «Δικτυακός Τόπος», «ο Ιστότοπος» ή «Εμείς») χρησιμοποιεί cookies και άλλες παρόμοιες τεχνολογίες. Με την παρούσα Πολιτική ενημερώνουμε τους επισκέπτες του Δικτυακού Τόπου (στο εξής «Εσάς») σχετικά με τα cookies και τους σκοπούς χρήσης τους.

1. Τι είναι τα cookies;

 

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου με πληροφορίες που αποθηκεύονται από τον διακομιστή (server) ενός ιστοτόπου στον τερματικό εξοπλισμό (π.χ. υπολογιστή, κινητό τηλέφωνο, tablet κλπ.) ενός επισκέπτη κατά την πλοήγηση σε αυτόν. Ο ιστότοπος ανακτά τις εν λόγω πληροφορίες σε επόμενες επισκέψεις του επισκέπτη στον ίδιο ιστότοπο προκειμένου να προσφέρει σχετικές με αυτές υπηρεσίες (π.χ.  προτιμήσεις του επισκέπτη ενός ιστοτόπου όπως γλώσσα, αναζητήσεις κλπ.). Tα Cookies βοηθούν τους ιστότοπους να αναγνωρίζουν μοναδικά τους επισκέπτες και να «θυμούνται» συγκεκριμένες πληροφορίες, ενέργειες και προτιμήσεις τους, ώστε να γίνεται ευκολότερη η πλοήγηση. Επιπρόσθετα, μέσω των cookies είναι δυνατή η ανάλυση και αντιμετώπιση προβλημάτων που προκύπτουν κατά την περιήγηση των επισκεπτών, ενώ βοηθούν τους ιστότοπους να προσαρμόζουν και να εξατομικεύουν το διαφημιστικό περιεχόμενο που προβάλλουν.

 

Ο όρος “cookies” περιλαμβάνει και άλλες παρόμοιες τεχνολογίες που λειτουργούν ως ιχνηλάτες και χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση η συλλογή πληροφοριών στον/από των τερματικό εξοπλισμό του επισκέπτη ενός ιστοτόπου (π.χ. pixels). Γενικά, η χρήση των cookies έχει ως κύριο σκοπό να σας παρέχει την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης από άποψη ευκολίας και αποτελεσματικότητας.

 

Τα cookies μπορεί να εγκαθίστανται από τον ίδιο τον πάροχο του ιστοτόπου που επισκέπτεται ο χρήστης (“first party cookies”) ή από άλλους μέσω του παρόχου του ιστοτόπου που επισκέπτεται ο χρήστης (“third party cookies”). Με κριτήριο τη διάρκεια αποθήκευσής τους, τα cookies διακρίνονται σε «cookies συνεδρίας» (“session cookies”) και «μόνιμα cookies» (“persistent cookies”). Τα «cookies συνεδρίας» διαγράφονται κατά το τέλος της συνεδρίας του προγράμματος περιήγησης σας, δηλαδή όταν κλείνετε το πρόγραμμα περιήγησης, ενώ τα «μόνιμα cookies» αποθηκεύονται στον τερματικό σας εξοπλισμό και αφού κλείσετε το πρόγραμμα περιήγησης και διαγράφονται όταν συμπληρωθεί ο χρόνος ζωής τους.

 

2. Νομικό καθεστώς χρήσης cookies

 

Η χρήση των cookies ρυθμίζεται από το νόμο Ν. 3471/2006, ο οποίος ενσωμάτωσε την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2002/58/ΕΚ ePrivacy. Σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 5 Ν. 3471/2006, η αποθήκευση ή η απόκτηση πρόσβασης σε αποθηκευμένες πληροφορίες στον τερματικό εξοπλισμό χρήστη επιτρέπεται μόνο αν ο συγκεκριμένος χρήστης έχει δώσει τη συγκατάθεσή του με θετική ενέργεια (opt-in) έπειτα από σαφή και εκτενή ενημέρωση, σύμφωνα με τους όρους του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων («ΓΚΠΔ»). Δεν απαιτείται η λήψη συγκατάθεσης από τον χρήστη για τη χρήση cookies τα οποία θεωρούνται τεχνικώς απαραίτητα για την πραγματοποίηση της σύνδεσης στον ιστότοπο ή για την παροχή της υπηρεσίας διαδικτύου.

 

3. Τι είδους cookies χρησιμοποιεί o Δικτυακός Τόπος

Ο Δικτυακός Τόπος χρησιμοποιεί τα εξής cookies:

 

Απολύτως απαραίτητα Cookies (strictly necessary Cookies)

 

Τα cookies αυτής της κατηγορίας απαιτούνται για την ορθή και αποτελεσματική λειτουργία του Δικτυακού Τόπου. Σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Δεν υπάρχουν αποδέκτες πλην της εταιρείας μας για αυτήν την κατηγορία cookies. Αυτά τα cookies είναι μονίμως ενεργοποιημένα και σύμφωνα με τη νομοθεσία δεν απαιτείται η συγκατάθεσή σας για τη χρήση τους.

 

Όνομα Περιγραφή/Σκοπός Πάροχος Διάρκεια
viewed_cookie_policy Η αποδοχή των cookies modulus 18 μήνες
pll_language Επιλογή γλώσσας modulus 18 μήνες
ln_or modulus ετήσια
docs_visited_6482 modulus ετήσια
docs_visited_6472 modulus ετήσια
docs_visited_6402 modulus ετήσια
CookieLawInfoConsent Διαχείριση cookies modulus 18 μήνες
cookielawinfo-checkbox-others Διαχείριση cookies modulus 18 μήνες
cookielawinfo-checkbox-necessary Διαχείριση cookies modulus 18 μήνες
cookielawinfo-checkbox-functional Διαχείριση cookies modulus 18 μήνες
cookielawinfo-checkbox-analytics Διαχείριση cookies modulus 18 μήνες
cookielawinfo-checkbox-advertisement Διαχείριση cookies modulus 18 μήνες

 

 

Στατιστικά Cookies (Analytics Cookies)

 

Τα Cookies αυτά χρησιμοποιούνται για να παρακολουθούμε την επισκεψιμότητα του Ιστοτόπου, δίνοντάς μας τις πληροφορίες για την επισκεψιμότητας κάθε εσωτερικής σελίδας του. Αυτά τα cookies σχετίζονται με την εταιρεία Google Inc, και ως εκ τούτου οι πληροφορίες που συλλέγουν καθίστανται γνωστές σε αυτόν τον αποδέκτη. Η νομική βάση για τη χρήση αυτών των Cookies είναι η συγκατάθεσή σας. Η διάρκεια ζωής τους είναι ετήσια.

 

Όνομα Περιγραφή/Σκοπός Πάροχος Διάρκεια
_ga modulus ετήσια
_ga_MX9Q86YZFV modulus ετήσια
_gac_UA-5827182-1 modulus ετήσια
_gid modulus ετήσια
_dc_gtm_UA-5827182-1 modulus ετήσια
_gcl_au Tag manager modulus ετήσια

 

 

Cookies Επίδοσης Ιστοτόπου (Performance Cookies)

 

Τα Cookies αυτά χρησιμοποιούνται για να βελτιώσουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο Ιστότοπος καθώς μας βοηθούν να καταλάβουμε πως οι επισκέπτες αλληλεπιδρούν με τον Ιστότοπο, δίνοντάς μας τις πληροφορίες για τα μέρη της που έχουν επισκεφτεί και το χρόνο παραμονής στην ιστοσελίδα, καθώς και τα προβλήματα στη λειτουργία του Ιστότοπου, όπως, π. χ., μηνύματα σφαλμάτων. Αυτά τα cookies σχετίζονται με την εταιρεία Google Inc, και ως εκ τούτου οι πληροφορίες που συλλέγουν καθίστανται γνωστές σε αυτόν τον αποδέκτη. Η νομική βάση για τη χρήση αυτών των Cookies είναι η συγκατάθεσή σας. Η διάρκεια ζωής τους είναι ετήσια.

 

Όνομα Περιγραφή/Σκοπός Πάροχος Διάρκεια
cookielawinfo-checkbox-performance modulus ετήσια

 

 

4. Cookies και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων

 

Η χρήση των cookies μπορεί να συνεπάγεται επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα όπως π.χ. επεξεργασία της διεύθυνσης διαδικτυακού πρωτοκόλλου (IP address), στοιχείων τοποθεσίας κλπ. Για το λόγο αυτό σας προτείνουμε να συμβουλευτείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων του Δικτυακού Τόπου (Privacy Policy) για να ενημερωθείτε σχετικά με την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων.

 

5. Διαβίβαση δεδομένων εκτός Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ)

 

Κάποια cookies τοποθετούνται από συνεργάτες μας (τρίτους παρόχους) οι οποίοι μας παρέχουν τις υπηρεσίες τους. Για λόγους αποτελεσματικότητας, ορισμένοι διακομιστές των συνεργατών μας ενδέχεται να βρίσκονται εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ). Συνεπώς, πληροφορίες που συλλέγονται με τη χρήση cookies ενδέχεται να μεταφερθούν εκτός ΕΟΧ. Σας διαβεβαιώνουμε ότι οι πληροφορίες αυτές διαβιβάζονται με επαρκείς εγγυήσεις και με απόλυτη ασφάλεια.

 

6. Πως παρέχω τη συγκατάθεσή μου σχετικά με τη χρήση Cookies; Μπορώ να αλλάξω τις προτιμήσεις μου;

 

Με το που εισέρχεστε στο Δικτυακό μας Τόπο, σας εμφανίζεται σχετικό παράθυρο (cookie banner) στο οποίο μπορείτε να δηλώσετε ποια cookies επιθυμείτε (με εξαίρεση τα «Απολύτως απαραίτητα cookies» τα οποία είναι μονίμως ενεργά) παρέχοντας με αυτόν τον τρόπο συγκατάθεση για τη χρήση τους. Παρέχετε τη συγκατάθεσή σας αφού έχετε ενημερωθεί πλήρως για τα cookies που χρησιμοποιούμε και τους σκοπούς χρήσης τους με παραπομπή στην παρούσα Πολιτική. Μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας οποιαδήποτε στιγμή αλλάζοντας τις προτιμήσεις σας στο σημείο «Ρυθμίσεις Cookies» του Δικτυακού Τόπου.

 

Επίσης, μπορείτε να διαγράψετε όλα τα cookies που βρίσκονται στον τερματικό σας εξοπλισμό μέσω των ρυθμίσεων του φυλλομετρητή σας:

 

 

Ωστόσο, μετά από αυτήν την ενέργεια, ενδέχεται να μη λειτουργούν μερικές υπηρεσίες αυτής της ιστοσελίδας.

 

7. Επικοινωνία

 

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τη χρήση Cookies, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε στη διεύθυνση: dpa@modulus.gr


Effective Date: 1st of January 2023

Γενικοί Όροι Χρήσης

Γενικοί όροι χρήσης modulus.gr

 

Α. Η Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «modulus εταιρεία Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής» και το διακριτικό τίτλο «modulus Α.Ε», η οποία εδρεύει στο Χαλάνδρι Αττικής επί της οδού Λεωφόρος Μεσογείων 311 (ΑΦΜ 998301677 Δ.Ο.Υ. ΦΑΕ Αθηνών), έχει δημιουργήσει την ιστοσελίδα modulus.gr προσφέροντας πληροφορίες και υπηρεσίες στους επισκέπτες / χρήστες αυτής, δυνάμει της υπ’ αριθμ. μητρ. 09-388 άδειας λειτουργίας εκδόσεως της Ελληνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Η χρήση των παρεχομένων υπηρεσιών συνεπάγεται ανεπιφύλακτη αποδοχή των παρόντων Όρων και Προϋποθέσεων. Ο επισκέπτης/χρήστης της ιστοσελίδας αποδέχεται ότι σε κάθε επίσκεψη/χρήση της ιστοσελίδας, θα εφαρμόζει και θα δεσμεύεται από τους Όρους και Προϋποθέσεις Χρήσης, όπως αυτοί περιγράφονται παρακάτω. Στην περίπτωση διαφωνίας με έναν ή περισσότερους όρους χρήσης, ο επισκέπτης/χρήστης, οφείλει να αποφεύγει κάθε επίσκεψη ή / και χρήση της ιστοσελίδας. Η modulus Α.Ε. διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί άνευ προθεσμίας τους Όρους Χρήσης, γνωστοποιώντας, όμως το γεγονός για εύλογο χρονικό διάστημα, κατά την επίσκεψη των χρηστών σε αυτόν. Ο χρήστης, κατά την περιήγησή του στην ιστοσελίδα modulus.gr, οφείλει να ενημερώνεται για να λαμβάνει γνώση τυχόν τροποποιήσεων. Σε περίπτωση που ο επισκέπτης / χρήστης συνεχίζει να χρησιμοποιεί την ιστοσελίδα μετά την ανακοίνωση τροποποιήσεων, τεκμαίρεται ότι έχει αποδεχθεί αυτές τις τροποποιήσεις. Σε περίπτωση χρήσης οποιασδήποτε υπηρεσίας ρυθμιζόμενης από ειδικότερους όρους χρήσης, οι όροι αυτοί θεωρούνται ως ενιαίοι προς τους παρόντες Όρους και Προϋποθέσεις Χρήσης. Σε περίπτωση τυχόν σύγκρουσης μεταξύ τους, υπερισχύουν οι ειδικότεροι όροι χρήσης κάθε υπηρεσίας.

 

 

Β. Οι κατωτέρω γενικοί όροι και οι ειδικοί όροι χρήσης είναι προσβάσιμοι στους επισκέπτες της ιστοσελίδας τόσο κατά την πλοήγησή τους στην ιστοσελίδα της εταιρείας modulus.gr, προ της διαδικασίας εγγραφής τους στις παρεχόμενες υπηρεσίες όσο και κατά τη διαδικασία εγγραφής, παρατιθέμενοι αναλυτικά στην ιστοσελίδα. Η επιβεβαίωση γνωστοποίησης κι αποδοχής τους αποτελεί προϋπόθεση για την αποστολή του απαραίτητου κωδικού ενεργοποίησης του λογαριασμού παρεχομένων υπηρεσιών. Η modulus Α.Ε. θεωρεί ότι όλοι οι χρήστες της έχουν διαβάσει τους όρους χρήσης και συμφωνούν με αυτούς. Οι χρήστες έχουν το δικαίωμα να ανακαλέσουν τη συναίνεση τους ανα πάσα στιγμή. Η ανάκληση της συναίνεσης σήμαινει αυτόματα και την παύση του δικαιώματος χρησιμοποίησης της υπηρεσίας από το χρήστη.

 

 

Γ. Ανήλικοι απαγορεύεται να εγγράφονται και να κάνουν χρήση της ιστοσελίδας και των υπηρεσιών της modulus.gr, οι οποίες βάσει του νόμου απευθύνονται αποκλειστικά σε ενήλικες. Αν παρά ταύτα ανήλικοι αυτοβούλως επισκεφθούν την ιστοσελίδα ή κάνουν χρήση υπηρεσιών που είναι δυνατόν να θεωρηθούν ακατάλληλες, η modulus Α.Ε. δεν φέρει ουδεμία ευθύνη.

 

 

Δ. Η ιστοσελίδα modulus.gr χρησιμοποιείται από τους επισκέπτες / χρήστες υπό τους εκάστοτε ισχύοντες Όρους και Προϋποθέσεις Χρήσης, χωρίς τη δυνατότητα τροποποιήσεων ή άλλων παρεμβάσεων σε αυτούς. Η modulus Α.Ε. ενεργώντας στα πλαίσια της καλής πίστης, σύμφωνα με τις αρχές της Τέχνης και της Επιστήμης και κατά τα συναλλακτικά ήθη, παρέχει ασφαλές περιβάλλον χρήσης στην ιστοσελίδα modulus.gr καθώς και ακριβείς, πλήρεις, έγκυρες, αξιόπιστες κι επίκαιρες πληροφορίες. Σε κάθε περίπτωση, όμως, οι χρήστες αναγνωρίζουν κι αποδέχονται ότι η modulus Α.Ε., δεδομένης της φύσης των παρεχομένων υπηρεσιών, ενδέχεται να μην είναι σε θέση να ασκήσει έλεγχο στο σύνολο του περιεχομένου και της ασφάλειας της ιστοσελίδας και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας modulus.gr. Για το λόγο αυτό, η modulus Α.Ε. δεν δεσμεύεται και δεν παρέχει οιαδήποτε εγγύηση, δεν αναλαμβάνει οιαδήποτε ευθύνη, ως προς την ασφάλεια και το περιεχόμενο της ιστοσελίδας. Ως εκ τούτου οι χρήστες αποδέχονται ότι οφείλουν να αξιολογούν το περιεχόμενο και ότι ευθύνονται για οιοδήποτε κίνδυνο, απειλή ή ζημία δύναται να προκαλέσει η χρήση της ιστοσελίδας ή του περιεχομένου της, περιλαμβανομένης της απόφασής τους να βασισθούν στην ορθότητα, την πληρότητα, εγκυρότητα ή τη χρησιμότητα οποιουδήποτε περιεχομένου της ιστοσελίδας modulus.gr.

 

 

Ε. Η ιστοσελίδα, παραπέμπει μέσω “συνδέσμων” (hyperlinks ή διαφημιστικών banners) σε άλλες ιστοσελίδες, οι πάροχοι των οποίων έχουν και την πλήρη αστική και ποινική ευθύνη για την ασφάλεια, το σύννομο και την εγκυρότητα του περιεχομένου των ιστοσελίδων και υπηρεσιών τους, αποκλειομένης οιασδήποτε υπαιτιότητας ή ευθύνης της modulus Α.Ε., όπως ενδεικτικά ευθύνης περί δικαιωμάτων πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας ή ετέρου δικαιώματος τρίτου. Ως εκ τούτου οι χρήστες υποχρεούνται να συμμορφώνονται προς τους όρους χρήσης των ιστοσελίδων αυτών και να απευθύνονται απευθείας στους παρόχους αυτών για οποιοδήποτε ζήτημα προκύψει από την επίσκεψη ή/και χρήση αυτών.

 

 

Υποχρεώσεις του χρήστη

 

Εκτός οιποιονδήποτε δικαιωμάτων τρίτων, το σύνολο των αυθεντικών περιεχομένων της ιστοσελίδας modulus.gr, ενδεικτικά αναφερομένων των κατοχυρωμένων και προστατευτέων εμπορικών σημάτων, ονομάτων κι επωνυμιών, διακριτικών γνωρισμάτων, φωτογραφιών, σχεδίων, κειμένων κι εν γένει αρχείων, αποτελούν πνευματική και βιομηχανική ιδιοκτησία της δικαιούχου αυτών modulus Α.Ε. και προστατεύονται από τις σχετικές νομοθετικές διατάξεις. Το ανωτέρω περιεχόμενο δεν δύναται να αποτελέσει εν όλω ή εν μέρει αντικείμενο αγοραπωλησίας, αντιγραφής, τροποποίησης, αναπαραγωγής, αναμετάδοσης, μετάδοσης, διακίνησης ή διανομής με οποιονδήποτε τρόπο από οποιονδήποτε χρήστη, άνευ έγγραφης άδειας παραχώρησης.

 

Τα προϊόντα ή/και οι υπηρεσίες τρίτων που εμφανίζονται στην ιστοσελίδα modulus.gr, αποτελούν πνευματική και βιομηχανική ιδιοκτησία των τρίτων, οι οποίοι φέρουν την σχετική ευθύνη για το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες ή/και προϊόντα.

 

Οι χρήστες αποδέχονται, συμφωνούν, συνομολογούν και δεσμεύονται για τη σύννομη και πρόσφορη χρήση της ιστοσελίδας modulus.gr, υποκείμενοι στις διατάξεις περί μετάδοσης και επεξεργασίας δεδομένων, παροχής και χρήσης τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών από την Ελλάδα προς Κράτη – Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τρίτες χώρες. Ως εκ τούτου, οι χρήστες ενδεικτικά και όχι περιοριστικά συμφωνούν ότι:

 

Δεν θα προξενήσουν βλάβη σε ανήλικο, δεν θα μεταδώσουν, διακινήσουν, προωθήσουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο περιεχόμενο αντικείμενο στο νόμο και τα χρηστά ήθη και ιδίως υλικό παρανόμως αποκτηθέν, αποτέλεσμα υποκλοπών, υλικό τρομοκρατίας, αντικείμενα παιδικής πορνογραφίας κ.ο.κ.

 

Δεν θα μεταδώσουν ή αποκτήσουν πρόσβαση σε περιεχόμενο που: 

 

i) παραβιάζει οποιαδήποτε δικαιώματα τρίτων (π.χ. πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας)

ii) παραβιάζει θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα τα οποία αναγνωρίζονται από το εθνικό δίκαιο και την Ευρωπαϊκή Συνθήκη για την Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των Θεμελιωδών Ελευθεριών (π.χ. δικαίωμα απορρήτου, απαγόρευση διακρίσεων σε οποιοδήποτε επίπεδο συμπεριλαμβανομένου του φύλου, της φυλής, του χρώματος, της γλώσσας, της θρησκείας, της πολιτικής τοποθέτησης ή άλλης άποψης, εθνικής ή κοινωνικής φύσεως)

iii) έρχεται σε αντίθεση με το νόμο και τα χρηστά και συναλλακτικά ήθη

iv) παραβιάζει με οποιονδήποτε τρόπο την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα τρίτων.

 

Δεν θα παραπλανήσουν οποιονδήποτε ως προς την προέλευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας, δεν θα ζημιώσουν, με οποιονδήποτε τρόπο, τη φήμη της modulus Α.Ε., δεν θα εμποδίσουν οποιονδήποτε χρήστη να έχει πρόσβαση στο modulus.gr και δεν θα παρακάμπτουν τον έλεγχο της ταυτότητάς τους από τη modulus Α.Ε.

 

Δεν θα εγκαταστήσουν και προωθήσουν, με οποιοδήποτε τρόπο, οποιουδήποτε είδους αυτόκλητη ή μη εξουσιοδοτημένη διαφήμιση ή μη ζητηθέντα από το λήπτη ηλεκτρονικά μηνύματα (spam), αλυσιδωτές επιστολές, συστήματα πυραμίδων και οποιαδήποτε άλλη μορφή ανεπιθύμητης προώθησης περιεχομένου, καθώς και να εγκαταστήσουν και προωθήσουν διαφημίσεις χωρίς την έγγραφη συναίνεση της modulus Α.Ε.

 

Δεν θα εγκαταστήσουν, προωθήσουν ή/και διαθέσουν περιεχόμενο που περιέχει ψηφιακούς ιούς ή οποιοδήποτε άλλο ηλεκτρονικό κώδικα, αρχεία ή προγράμματα σχεδιασμένα να παρεμβληθούν, καταστρέψουν ή περιορίσουν τη λειτουργία οποιουδήποτε λογισμικού ή τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού ή να εμποδίσουν άλλους χρήστες να χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα modulus.gr.

 

Δεν θα αποκαλύπτουν πληροφορίες δικές τους ή τρίτων που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των χρηστών ή τρίτων είτε σε συνομιλίες σε πραγματικό χρόνο (chats, message boards) είτε κατά τη χρήση οποιασδήποτε υπηρεσίας της ιστοσελίδας modulus.gr που παρέχει δυνατότητα επικοινωνίας περισσοτέρων των δύο χρηστών.

 

Δεν θα χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία για ενημέρωση κι επικοινωνία προς τρίτους ή τις αρμόδιες αρχές σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, καθόσον η ανταπόκριση ή επιτυχία κλήσης ή αποστολής, δεν είναι εγγυημένη στον κρίσιμο χρόνο. Η modulus Α.Ε. ουδόλως ευθύνεται για την αποτυχία κλήσης ή αποστολής δεδομένων καθώς και για τη μη προσήκουσα περάτωση τυχόν τηλεφωνικής κλήσης.

 

Θα χρησιμοποιούν το σύστημα σεβόμενοι τις ώρες κοινής ησυχίας, την ιδιωτικότητα και το απόρρητο των επικοινωνιών και τα χρηστά ήθη, δεδομένου ότι η modulus Α.Ε. ουδεμία ευθύνη φέρει σε περίπτωση διατάραξης της οικιακής ειρήνης ή της κοινής ησυχία των καλουμένων. Ουδόλως, επίσης, ευθύνεται για κακόβουλες κλήσεις ή προσβλητικό, παράνομο, αντίθετο προς τα χρηστά ήθη περιεχόμενο των τηλεφωνημάτων, τα οποία ουδόλως ελέγχει και δύναται να τροποποιήσει. Σε περίπτωση, όμως, διατύπωσης παραπόνων, η modulus Α.Ε., δύναται να διακόψει άμεσα την παροχή των υπηρεσιών, έως τη διευθέτηση της υπόθεσης.

 

Θα τηρούν οποιαδήποτε τοπική, εθνική, Ευρωπαϊκή ή διεθνή νομοθεσία που έχει ισχύ στις υπηρεσίες της ιστοσελίδας modulus.gr. Θα μεταδίδουν ή/και επεξεργάζονται δεδομένα με προσήλωση στη νομιμότητα, την διαφάνεια και την ακρίβεια των πληροφοριών που παράγουν και σε κάθε περίπτωση όλες οι πράξεις επεξεργασίας θα είναι συμμορφωμένες με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2016/679). Θα σέβονται τα δικαιώματα των υποκειμένων που απορρέουν από τον παραπάνω κανονισμό και σε κάθε πράξη επεξεργασίας ανεξαιρέτως θα έχουν τη συγκατάθεση του υποκειμένου, όπου απαιτείται, ή οποιαδήποτε άλλη νομική βάση που να αποδεικνύει την νομιμότητα της πράξης.

 

Σε κάθε περίπτωση παράνομης ή αντίθετης σε αυτούς τους Όρους και Προϋποθέσεις χρήσης της ιστοσελίδας modulus.gr, οι επισκέπτες-χρήστες υποχρεούνται να αποζημιώνουν την modulus Α.Ε. για κάθε άμεση ή έμμεση θετική κι αποθετική της ζημία. Η μη ενάσκηση από την modulus Α.Ε. των εκ των παρόντων Όρων και Προϋποθέσεων Χρήσεως δικαιωμάτων της δεν συνεπάγεται παραίτησή της από τα δικαιώματά της αυτά.

 

 

Κωδικοί πρόσβασης

 

Για την πρόσβαση σε ορισμένες υπηρεσίες της ιστοσελίδας ή για τη σύνδεση με ορισμένες ιστοσελίδες, ενδέχεται να ζητηθούν από την modulus Α.Ε. τα στοιχεία των χρηστών με σκοπό την απονομή σχετικού κωδικού πρόσβασης. Τα στοιχεία αυτά, πρέπει πάντοτε να είναι αληθή, ακριβή, έγκυρα και πλήρη. Οι χρήστες είναι υπεύθυνοι για όλες τις πράξεις που διενεργούνται με τον κωδικό πρόσβασης και υποχρεούνται να ειδοποιούν άμεσα την modulus Α.Ε. για οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη χρήση αυτού και για οποιαδήποτε (ακόμα και για ενδεχόμενη) παραβίαση ασφαλείας. Τα στοιχεία αυτά δεν γνωστοποιούνται από την modulus Α.Ε. προς τρίτους. Η modulus Α.Ε. δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε βλάβη ή ζημία τυχόν προκύψει από την αυθαίρετη ή παράνομη χρήση του κωδικού πρόσβασης από τρίτους, λόγω διαρροής του ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο και διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει την καταβολή αποζημίωσης από τον χρήστη, σε περίπτωση που υποστεί οποιουδήποτε είδους ζημία από την αυθαίρετη ή παράνομη χρήση του κωδικού πρόσβασης. Η modulus Α.Ε. δικαιούται οποτεδήποτε να αρνηθεί τη χορήγηση κωδικού πρόσβασης ή να ακυρώσει χορηγηθέντα κωδικό ή να τερματίσει την παροχή των υπηρεσιών αυτών στον χρήστη και να αρνηθεί οποιαδήποτε τρέχουσα ή μέλλουσα χρήση του δικτυακού τόπου modulus.gr, σε περίπτωση παραβίασης των Όρων και Προϋποθέσεων Χρήσης. Οι χρήστες οφείλουν να επιδεικνύουν την απαιτούμενη σύνεση κι επιμέλεια κατά τη φύλαξη των κωδικών πρόσβασης καθώς και να μην αποκαλύπτουν τους κωδικούς πρόσβασης προς οποιονδήποτε τρίτο.

 

Οι κωδικοί που παραχωρούνται από την modulus Α.Ε., προορίζονται για αυστηρά προσωπική χρήση, ενώ η ευθύνη για τυχόν απώλεια ή υποκλοπή τους, ανήκει αποκλειστικά στον χρήστη στον οποίο χορηγούνται. Όλες οι δραστηριότητες που αντιστοιχούν στο όνομα και τον κωδικό του χρήστη, τεκμαίρεται ότι έχουν πραγματοποιηθεί από τον χρήστη, ο οποίος και φέρει πλήρη ευθύνη για το περιεχόμενο και την χρήση των υπηρεσιών που χρησιμοποιεί.

 

 

Προστασία προσωπικών δεδομένων

 

H Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων είναι προσβάσιμη στους επισκέπτες της ιστοσελίδας τόσο κατά την πλοήγησή τους στον ιστοτόπο της εταιρείας modulus.gr, προ της διαδικασία εγγραφής τους στις παρεχόμενες υπηρεσίες όσο και κατά τη διαδικασία εγγραφής, παρατιθέμενοι αναλυτικά στην ιστοσελίδα. Η επιβεβαίωση γνωστοποίησης κι αποδοχής τους αποτελεί προϋπόθεση για την εγγραφή και την άσκηση των παρεχόμενων υπηρεσίων. Η modulus Α.Ε. θεωρεί ότι όλοι οι χρήστες της έχουν διαβάσει μαζί με τους όρους χρήσης και την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

 

 

Cookies

 

Η modulus Α.Ε. μπορεί να χρησιμοποιεί cookies για την αναγνώριση του χρήστη. Τα cookies είναι αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στο σκληρό δίσκο κάθε χρήστη, δεν λαμβάνουν γνώση οποιουδήποτε εγγράφου ή αρχείου από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του και χρησιμοποιούνται μόνο για τη διευκόλυνση πρόσβασης του χρήστη σε συγκεκριμένες υπηρεσίες και για στατιστικούς λόγους, προκειμένου να καθορίζονται οι περιοχές στις οποίες οι υπηρεσίες του δικτυακού τόπου είναι χρήσιμες ή δημοφιλείς ή για λόγους marketing. O χρήστης μπορεί να ρυθμίσει το διακομιστή του, ώστε να μην λαμβάνει cookies, είτε συνολικά, είτε κατά περίπτωση.

 

 

Εφαρμοστέο δίκαιο – Δωσιδικία

 

Οι παρόντες Όροι και Προϋποθέσεις Χρήσης και κάθε τροποποίησή τους διέπονται από το Ελληνικό Δίκαιο. Για κάθε διαφορά που τυχόν προκύψει από την παρούσα σύμβαση αρμόδια ορίζονται τα καθ’ ύλην δικαστήρια των Αθηνών.

 

 

Επικοινωνία

 

Οι χρήστες μπορούν να επικοινωνούν με την modulus Α.Ε. στον τηλεφωνικό αριθμό: +30 215 215 1500 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@modulus.gr ή με ΦΑΞ στο 215 215 1509.

 

espa